A projektről
Az Európai Unió támogatásával az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében megvalósuló GASTROTOP projekt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara részvételével.
A 16 hónapos GASTROTOP projekt célja a „mentes” étrendhez való speciális ételek elkészítéséhez szükséges anyagok és technológiák megismertetése, a kapcsolódó fogalmak tisztázása, amely segítséget jelenthet a vendéglátásban dolgozó szakemberek és a lakosság számára is.
A kitűzött célok hozzájárulnak az étkezési trendekkel a táplálkozással kapcsolatos egészségügyi kérdések alaposabb ismeretéhez, és a gasztronómiai szolgáltatások színvonalának emeléséhez
A programra elsősorban vendéglátósok jelentkezését várták, de jelentkezhettek azok is, akik valamiféle egészségügyi probléma miatt szeretnének a hagyományostól eltérő ételeket készíteni.
A projekt keretében már lezajlott egy 30 órás főzőtanfolyam hamarosan egy szintén 30 órás sütőtanfolyam következik, majd a résztvevők egy tanulmányúton is rész vehetnek majd. Mindemellett elkészült egy színvonalas és hasznos tananyag, ami a tanfolyam elméleti hátteréül szolgál.
A projekt összesen 5 partnerrel valósul meg, kettő Somogy megye területéről, egy Zala megye területéről és két partner a horvát oldalról.
Vezető partner: Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
(Agráregyetem, Kőrös)
Partnerek:
MATE Kaposvári Campus
Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara
Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (Turisztikai és Informatikai Menedzsment Főiskola, Verőce)
Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara