Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
További információkat Adatkezelési nyilatkozatunkban talál.

Július 1-től speciális szabályok vonatkoznak az online szálláshely-közvetítőkre és szolgáltatókra

A Magyar Közlöny 66. számában megjelent a magyar fogyasztók és vállalkozások érdekében történő fellépésről szóló 2024. évi XXXI. törvény, amely 2024. július 1-jén lép életbe és számos új szabályt vezet be az online szálláshely-közvetítőkre.

A jogszabály kiegészíti az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényt az online szálláshely-közvetítő definíciójával.

A jogszabály tovább kimondja:

Az online szálláshely-közvetítőnek magyar nyelvű, élőhangos ügyintézést lehetővé tevő telefonos vagy emberi közreműködéssel működő, elektronikus eléréssel rendelkező ügyfélszolgálatot és panaszkezelési mechanizmust kell működtetnie, ha a szolgáltatása Magyarországon legalább három vármegye területére irányul.

A szálláshely-szolgáltatótól beérkezett panaszt az online szálláshely-közvetítőnek 30 napon belül érdemben meg kell válaszolnia

Tilos az online szálláshely-közvetítőnek tisztességtelen szerződési feltételeket alkalmaznia a szálláshelyszolgáltatóval megkötött szerződésében.
 


Vissza az előző oldalra