Üdvözöljük a

Miért fontos a klímavédelem? | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Miért fontos a klímavédelem?

Szerző: Győrbíró-Kovács Andrea | 2020. július 28.

Az éghajlatváltozás és a környezet károsodása komoly veszélyt és kihívást jelent Európa és az egész világ számára. Napjaink kiemelt fontosságú területe környezetünk fokozott, hatékony védelme, amelyben bolygónk jövője a tét.

Szinte nap mint nap olvashatunk és hallhatunk a bolygónk legsúlyosabb megoldandó kihívásáról, az éghajlatváltozásról. Ma már nemzetközileg elfogadott tény, hogy a klímaváltozás a természetre és az emberre nézve fenyegető következményekkel jár. Ennek hatását a saját bőrünkön is érezhetjük: egyre szélsőségesebb időjárással, pokoli hőséggel, áradásokkal, aszállyal, hatalmas erdőtüzekkel vagy éppen rendkívül hideggel találkozhatunk. A világ tudósainak döntő hányada egyetért abban, hogy a Földünk az emberi tevékenységek miatt minden eddiginél nagyobb ütemben melegszik fel a légkörbe kerülő hatalmas mennyiségű üvegházhatású gázok következtében.

 

Az emberekben egyre jobban tudatosul, hogy a gyerekeink, unokáink és a bolygó jövője a tét, ezért sorsdöntő, globális érdek, hogy a még súlyosabb következmények mérséklése érdekében minél előbb megállítsuk a bolygó légkörének melegedését. Ugyanis az éghajlatváltozás alapvetően alakítja át a világunkat, hatással van például a mezőgazdasági termelésre, a vízkészletekre, sőt a saját egészségünkre is.