Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Egy lelkes biciklista gondolatai a klímavédelemről

2019. november 13.

Dr. Hummel Zoltán biofizikus a legutóbb megjelent bejegyzésében fejtette ki véleményét a globális felmelegedésről és a klímavédelemről.

Sok gólya már itthon telel a klímaváltozás és az emberi tevékenység miatt

2019. szeptember 20.

Egyre több gólya marad itthon télen, vagyis a klímaváltozás a költöző madarakra is komoly hatással van.

Napelemes rendszer telepítésének támogatása

2019. augusztus 28.

Kiskapacitású, saját villamosenergia-fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer telepítésének támogatására adhatnak be pályázatot mikro-, kis- és középvállalkozások.

15 ötlet a zöldebb élethez

2019. augusztus 27.

Íme néhány ötlet a forwardist.blog.hu weboldalról, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat.

13+1 érdekesség a PET palackról

2019. augusztus 15.

Ebben a bejegyzésben a PET palackokról gyűjtött össze a szerzó érdekes adatokat. Vajon, ha most ez egy 13+1-es totó lenne, akkor hány találatot érnél el? :)

Emberi érzelmekre reagáló, ökológiai lábnyom nélküli házzal nyert több díjat a Miskolci Egyetem

2019. augusztus 14.

Beszédfelismerő szoftver segítségével emberi érzelmekre reagáló, ökológiai lábnyom nélküli lakóingatlanná alakított Kádár-kockaházzal nyert több díjat is az egyetemi hallgatók innovációs házépítő versenyén a nemzetközi Solar Decathlon Europe-on a Miskolci Egyetem csapata.

Szeptemberben indul a "Tudatosság, a jövő energiája" című programsorozat

2019. augusztus 13.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) 2019-ben nyert támogatást a KEHOP keretében az energiatudatosság növelését célzó szemléletformáló programok megvalósítására. A 2019. szeptembertől kezdődő, 12 hónapot átívelő pjokekt címe: Tudatosság, a jövő energiája.

Tudatosság a jövő energiája - rendezvény Barcson

2019. november 4.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló programsorozat, amely felhívja a figyelmet az energiaellátási kockázatok mérséklését célzó gazdaságos energiafelhasználás fontosságára, beleértve az új lehetőségek megismertetését.

Gyorsabban melegszik a Föld, mint eddig gondolták

2019. szeptember 11.

Az évszázad végére a globális átlaghőmérséklet akár 6,6-7 Celsius-fokkal is magasabb lehet a bolygón, mint az ipari forradalom előtti időkben volt – hozta ki eredményül két francia kutatóintézet egymástól független klímamodellje, az AFP tudósítása szerint. Ez az előrejelzés még az ENSZ Kormányközi Klímaváltozási Tanácsadó Testülete (IPCC) predikciójánál is aggasztóbb.

Először alkalmaztak fehér napelemes modulokat egy homlokzaton

2019. augusztus 28.

A Solaxess nevű svájci vállalat elkészítette az első olyan homlokzatot, amelyet fehér színű fotovoltaikus modulokkal láttak el. A fehér színű napelemek kiválóan belesimulnak a környezetbe.

Szlovákia már döntött: betiltja a műanyag szívószálat és a műanyag evőeszközöket

2019. augusztus 22.

Szerdán jóváhagyta a szlovák kormány a környezetvédelmi minisztérium javaslatát az egyszer használatos műanyag eszközök betiltásáról, írja a Parameter.sk.

A számok jelentése a műanyagokon

2019. augusztus 15.

Mit mutatnak a műanyag flakonokon, dobozokon található jelzések? Cikkünkből most megtudhatod.

Mire használhatjuk a kávézaccot?

2019. augusztus 13.

Kávénk elfogyasztását követően a visszamaradt szárazanyagot megvizsgálva azt tapasztalhatjuk, hogy a pogácsában rendkívül sok értékes anyag marad, amelyet kár lenne hasznosítás nélkül kidobni.