Üdvözöljük a

Vissza nem térítendő támogatások a tagság részére 2017 | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11
121314151617
18192021222324
25262728293031

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
121314151617
18192021222324
25262728293031

Vissza nem térítendő támogatások a tagság részére 2017

Szerző: Thurzó Ágnes | 2016. április 1.

 

 

Vissza nem térítendő támogatások

 15 millió forint értékben a tagság részére 2017-ben is!

 

 

Újdonság: a külföldi piacra jutást segítő marketingeszközökre-, külföldi vásárokon, kiállításokon történő megjelenésre  is lehet támogatást igényelni!

A támogatásokat az  új belépő kamarai tagok is igényelhetik!

 

A SKIK az országban egyedülálló módon évek óta vissza nem térítendő támogatások nyújtásával segíti a kamarai tagságot. Az elnökség és a küldöttgyűlés döntésének értelmében a tagok idén hatféle támogatást vehetnek igénybe. A kialakított rendszer sokoldalú, számos területet felölel, így lehetőség van arra, hogy minden kamarai tag megtalálhassa a neki leginkább megfelelő-, üzleti  tevékenysége  szempontjából leghasznosabb támogatási formát.

 

2017. újdonsága, hogy azok, akik külföldi piacra szeretnének jutni, vagy már folytatnak exporttevékenységet, azoknak a kamara támogatást nyújt promóciós-, reklámeszközök, marketingeszközök készíttetéséhez, illetve külföldi kiállításokon, vásárokon való megjelenéshez.

Szintén új elem, hogy a gyakorlati képzők képzéssel össszefüggő költségeinek mértéke emelkedik.

Tavaly óta már nem csak azok igényelhetnek támogatást, akik már az előző évben is tagok voltak, hanem a kamarába frissen belépett vállalkozások is.

 

1.   Széchenyi Kártya Program hitelek kamattámogatása.

A kamara a tagok finanszírozási gondjainak enyhítésére-, a pénzhez jutás költségének csökkentésére  5% kamattámogatást biztosít tagjai Széchenyi Kártya-, Széchenyi Forgóeszköz-, és Széchenyi Beruházási hitelszerződései keretében.

 

2.     Külföldi piacra jutás támogatása

  1. Nyomtatott promóciós anyagok és egyéb exportot segítő marketingeszközök készíttetésének-, valamint külföldi kiállításokon, vásárokon történő megjelenés támogatása
  2. A külföldi versenytársak megismerését, az EU-s tagországok üzleti viszonyainak felderítését szolgálják azok a közös szakmai utak, vásárlátogatások, melyeket szintén vissza nem térítendően támogat a kamara. Az idei út célja a későbbiekben kerül meghatározásra.

 3. Pályázatkészítés és minőségbiztosítási rendszerek tanúsíttatási költségeinek támogatása.

Az EU-s és hazai pályázati forrásokhoz jutás létkérdés a vállalkozások fejlesztése és versenyképessége érdekében. Különösen igaz ez a 2014-20-as fejlesztési ciklus kezdetén. A kamara a vállalkozók pályázati  aktivitásának ösztönzésére támogatja tagjai pályázatkészítési költségeit. A versenyképesség szempontjából ugyancsak kiemelt jelentőségük  van- és bizonyos pályázatoknál előnyt is jelentenek a minőségbiztosítási rendszerek, ezért ezek bevezettetéséhez, megújításához szintén támogatást nyújt a kamara.

 

4. Kamarai tagvállalkozások és alkalmazottaik képzési költségeinek támogatása.

 

A vállalkozások versenyképességének meghatározó eleme, hogy rendelkezésre álljon a szükséges jól képzett munkaerő. A SKIK ennek érdekében vissza nem térítendő módon támogatja a tagvállalkozások és alkalmazottaik képzési, továbbképzési költségeit. A támogatás bármely képzőhelyen folyó-, bármilyen szakmai képzésre, akár idegen nyelvi képzésekre is igénybe vehető.

 

5. Gyakorlati képzők képzéssel kapcsolatos költségeinek támogatása.

 

A SKIK fontos szerepet tölt be a szakképzésben, és kiemelt figyelmet fordít a megyében folyó gyakorlati képzésre. Ezért is támogatja a gyakorlati képzést folytató kamarai tagvállalkozások képzéssel összefüggő költségeit.

 6. Informatikai eszközbeszerzés támogatása

 

A vállalkozásoknak az informatika területén folyamatosan szüksége van fejlesztésekre, szoftver, hardver beszerzésekre. Ezt a támogatási formát  az online pénztárgépek beszerzési költségeinek csökkentésére is lehet fordítani.

 

 

A támogatások odaítélése és igénybevétele a jelentkezések sorrendjében történik.

A támogatásokra nem pályázhat lejárt köztartozással rendelkező vállalkozás.

 

A pályázatokkal kapcsolatban bővebb információ:

Békefiné Dobozi Beatrix, ügyfélszolgálati vezető ( 82/501-024).

 

Pályázati felhívások: