Üdvözöljük a

Tájékoztató | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425
26
2728
2930     

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324252728
2930     

Tájékoztató

Szerző: Név admin10@uzletahalon.hu | 2013. március 11.

Tájékoztató a vállalkozások kötelező regisztrációjáról és a kamarai hozzájárulás megfizetéséről.

 

REGISZTRÁLJON AZ INTERNETEN KERESZTÜL!

 

 

Az Országgyűlés 2011. november 21-én módosította a gazdasági kamarákról szóló törvényt. A módosítás értelmében valamennyi – kamarai tag és nem kamarai tag - társas és egyéni vállalkozásnak kérvényeznie kell kamarai nyilvántartásba vételét a székhelye szerint illetékes kereskedelmi és iparkamaránál.

 

A nyilvántartásba vételt az újonnan létrejövő vállalkozásoknak bejegyzésüket követő öt munkanapon belül, a már működőknek  2012. március 1-ig kellett megtenniük.

A kamarai hozzájárulás összege 5000.- Ft, melyet minden év március 31-ig szükséges megfizetni minden gazdálkodó szervezetnek. A kamarai hozzájárulás összege az önkéntes kamarai tagok tagdíjából jóváírásra kerül.

 

 A kamara a regisztrált vállalkozásoknak alapszolgáltatásokat nyújt ( tanácsadás, üzleti partnerkeresés, pályázatfigyelés ).

A nyilvántartásba vett  vállalkozások igény szerint a kamarák honlapján a kamarai pályázat- és rendezvény figyelőfigyelő rendszerből (IDE kattintva elérhető)- az általuk megadott szűrőfeltételek alapján - rendszeresen elektronikus hírlevélben értesülnek az aktuális pályázati lehetőségekről. A regisztrált vállalkozások adatbázisában lehetőség van partnerkeresésre tevékenység, székhely alapján, de akár név és adószám szerint is megtekinthetők a vállalkozások.

A kamarai  portálokon megtalálható az Üzlet@hálón elnevezésű üzleti partnerkereső rendszer ( IDE kattintva elérhető), melyre hamarosan jelszó segítségével a kamarai tagok  és a regisztrált vállalkozások  egyaránt feltehetik üzleti ajánlataikat. A rendszer könnyen kereshető formában, bárki számára megtekinthető lesz. 

Az önkéntes kamarai tagokat ezeken túlmenően, további széleskörű szolgáltatások illetik meg.

 

A vállalkozások regisztrációjának legegyszerűbb és leggyorsabb módja az Interneten keresztül történő regisztráció, melynek PROGRAMJA IDE KATTINTVA INDUL. 

 

 

Az internetes (online) regisztráció lépései:

 

1) A kötelezően kitöltendő adatok beírása

2) Az önkéntesen megadható adatok esetleges kitöltése

3) Az utolsó oldalon a „A beküldendő regisztrációs lap letöltése” –re kattintva a kitöltött adatlap letöltése (PDF formátum)

4) Nyomtatás a megjelenő PDF-ből a saját számítógépén

5) Cégszerű aláírás

6) A nyomtatvány eljuttatása a kamarának a következő módok egyikén:

 

 

a) postai úton (SKIK, 7400 Kaposvár, Anna u. 6.)

b) az aláírt adatlap lapolvasása (szkennelés) után e-mail mellékletként (cím: skik@skik.hu)

c) faxon (82/501-046)

d) személyesen az ügyfélszolgálatokon :

 

Kaposvár, Anna u.6., tel: 82/501-027, 501-024, H-CS:8-12-ig és 13-15.30-ig , p: 8-12-ig

Siófok, Fő u. 174-176 Átrium Üzletház., tel: 30/69-55-386, H-Cs: 8-12-ig, P:8-10-ig

Marcali, Rákóczi u.19-21., tel: 85/415-313, H-Cs:8-12-ig, p:8-10-ig

Nagyatád, Mártírok u.16., tel: 82/351-615, H-Cs: 8-12-ig, P:8-10-ig

 

 

7) El kell utalnia az 5.000,- Ft-os kamarai hozzájárulást az adatlapon megjelenő számlaszámra

 

 

Az utalás közleményébe be kell írnia az adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Kérjük, hogy töltse ki az elérhetőségi adatokat , illetve a kapcsolattartó e-mail címét, mert ezen értesítjük önt a nyilvántartásba vételről (regisztrációs szám megküldése), továbbá igény esetén további kamarai információkról, valamint arról, hogy az 5000 Ft-os kamarai hozzájárulást megfizette, illetve a későbbi online adatmódosításhoz is ezek az adatok szükségesek.

 

 

Néhány jó tanács a program használatához:

 

 

A mezők egy részét a program formailag és tartalmilag ellenőrzi. Ha hibásnak találja, pirossal kiírja a hibát, és meg is jelöli a hibás adatot.

 

 

Az ablakok előtt levő kék „i” betű fölé húzva az egeret az adott adat kitöltésével kapcsolatos információkat tudhatjuk meg.

 

 

Amennyiben valamilyen okból nem sikerül az on-line regisztráció, akkor töltse le a kinyomtatható és kézzel kitölthető űrlapunkat

 

 

Ha valaki nem kíván élni az Internetes regisztráció lehetőségével, akkor a regisztrációs adatlapot - mely itt kinyomtatható:

 

 • Regisztrációs adatlap
 • Telephely pótlap
 • Kitöltési útmutató


  illetve az ügyfélszolgálati irodákban is igényelhető - kitöltve, cégszerűen aláírva az előbb említett módokon juttathatja el a kamarához

  A benyújtott nyilvántartási kérelmek csak az 5000.-Ft-os kamarai hozzájárulásnak a kamara erre a célra elkülönített bankszámláján történő jóváírást követően teljesíthetők.

  Kérjük, hogy a nyilvántartásba vételhez szükséges 5000 Ft regisztrációs díjat a következő bankszámlaszámra szíveskedjenek átutalni ( megjegyzés rovatban kérjük az adószámot és a "kamarai hozzájárulás" megjelölést megadni) vagy személyesen befizetni bármelyik Raiffeisen bankfiókban:

 •  

   

  12072514-00184810-00300005

   

   

  A kamarai hozzájárulás a kaposvári ügyfélszolgálat pénztárában is befizethető.

  A hozzájárulásról számla nem készül, az banki bizonylat, illetve befizetési pénztárbizonylat alapján alapján elszámolható.

 

A törvény nem vonatkozik az agrár- és erdőgazdálkodási tevékenységetfolytatókra.

Kivételi körbe tartozik még az egyéni vállalkozókról és az egyéni cégről szóló 2009.évi CXV. Törvény hatálya alá nem tartozó magán-állatorvosi, ügyvédi, egyéni szabadalmi ügyvivői, közjegyzői és önálló bírósági végrehajtói tevékenység, de kiterjed a többi hivatásrendi kamara tagjaira, ha egyéni vagy társas vállalkozásban folytatják tevékenységüket.

A kamarai tagság továbbra is önkéntes marad! A kötelező kamarai regisztráció nem jelent kötelező kamarai tagságot és nem azonos a már két éve létező építőipari regisztrációval. Az önkéntes kamarai tagoknak a hozzájárulás megfizetése többletköltséget nem jelent, mivel az a kamarai tagdíj összegéből jóváírásra kerül.

 

A regisztráció célja egy olyan országosan egységes, nyilvános adatbázis létrehozása, melynek segítségével kiszűrhetők lesznek a fantomcégek és erősödik az üzleti forgalom biztonsága. A kamara – mint köztestület és a gazdaság önkormányzata – a teljes gazdálkodói közösséget képviseli, ezért szükség van arra, hogy a gazdaság működését nyomon követhesse és valós adatokon alapuló gazdasági elemzéseket készíthessen. A vállalkozások kamarai nyilvántartása  nyilvános és a SKIK honlapján elérhető. ( IDE kattintva elérhető )

 

 

 

 

 

 

Köszönjük, hogy regisztrációjával hozzájárul ahhoz, hogy olyan kamarai nyilvántartás jöhessen létre, mely szándékaink szerint javítja az üzleti forgalom biztonságát, továbbá a vállalkozások és a kormányzat számára egyaránt hasznosítható információkkal tud szolgálni.