Üdvözöljük a

szeptember 12.: II. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
91011121314
15
16171819202122
23242526272829
30      

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
91011121314
15
16171819202122
23242526272829
30      

szeptember 12.: II. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia

Szerző: Thurzó Ágnes | 2019. szeptember 6.

Meghívó

 

A Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztelettel meghívja a

 

II. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia

 

Élelmiszer turizmus-Vidéki ízek

című rendezvényére.

 

Az élelmiszerek nem csak fizikai szükségletet jelentenek, hanem élményt adnak, amely a fogyasztási helytől és körülményeitől függően eltérő lehet.

Konferenciánk arra keres választ, hogy kapcsolhatók össze az élelmiszerek és a települések, milyen módon segítheti egy étel a térséget, az ott élőket vagy épp fordítva: a térség az ételt (a gasztronómiát)?

Helyszín:         Kaposvári Egyetem, Új tanügyi épület, 170. előadó

                        7400 Kaposvár, Guba S. u. 40.

 

Időpont:           2019. szeptember 12. (csütörtök), 13:00 - 17.00 (regisztráció 12:30-tól)

 

Program:

 

12:30 - 13:00                Regisztráció, frissítők (Zselici húsos lepény kóstoló)

 

13:00 - 13:05                Megnyitó

                                        Prof. Dr. Kovács Melinda rektor

                                        Kaposvári Egyetem

 

13:05 - 13:10                Köszöntő

                                        Dr. Gombos Sándor Árpád Somogy megyei elnök

                                        Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

 

 

Plenáris előadások                  15 perc előadás+5 perc vita

 

Levezető elnök           Papp Gergely szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

 

13:10 - 13:30                Tulajdonosi és szakmai tapasztalatok: gasztronómia vidéken (jelen, jövő, nehézségek, lehetőségek)

 

 Csapody Balázs elnök, Pannon Gasztronómiai Akadémia, tulajdonos, Kistücsök Étterem

 

 

13:30 - 13:50                Termelői tapasztalatok: hogyan tud egy igazi kistermelő éttermi beszállítóvá válni? (nehézségek, lehetőségek)

Vrancsik Tibor kistermelő, gombaszakértő, Erdokert.hu

 

13:50 - 14:10                Kereskedelmi, nemzetközi tapasztalatok: horvát példák

Dalibor Kezele director of Business Unit Food at Podravka, president of Croatian Employers' Association sector of Food Industry and Agriculture

 

14:10 - 14:30                Beszállítói tapasztalatok: a hazai, vidéki gasztronómia helyzete

Bősze Ákos horeca szegmensért felelős célcsoport vezető, METRO Kereskedelmi Kft.

 

14:30 - 14:50                Marketing és PR tapasztalatok: a Balatoni Gasztrotérkép és ami mögötte van (gasztronómiai változások a Balaton körül)

Szauer Judit gasztronómiai újságíró, PR szakember, a Balatoni Gasztrotérkép ötletgazdája

 

14:50-15:10                   Szünet (frissítők)

 

15.10 - 16:10                Pódium beszélgetés: Új kihívások az élelmiszer-turizmusban

 

Moderátor:                   Bódi Krisztina ötletgazda, menteshelyek.hu

 

Résztvevők:

 

-         Krivács András elnök, Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség

-         Perger-Wenszky Lilla, LillaLulla: Falusi gasztro

-         Ruprecht László elnök, SVÉT-Stílusos Vidéki Éttermiség: A vidéki gasztronómia

-         Szente Viktória, Kaposvári Egyetem

-         Szigeti Tamás, Wessling: Mentes élelmiszerek a gasztronómiában

-         Tóth Dávid osztályvezető, élelmiszerbiztonsági felügyelő, Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal: Éttermi ellenőrzések tapasztalatai

 

16:10 - 17:00    Fogadás Pohner Ádám, a 2018. évi Bocuse D'Or hazai döntőjének győztese és a Balatonszemesi Kistücsök Étterem séfjének közreműködésével, a METRO támogatásával

 

 

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kamara által létrehozott internetes felületen lehet 2019. szeptember 6-ig:

 

REGISZTRÁCIÓ

 

 

 

Az esemény sajtónyilvános rendezvény. A konferencián a résztvevők tudomásul veszik, hogy a rendezvényről kép- és hangfelvétel készül, és az megjelenik különböző média felületeken.

 

A részvétel szaktanácsadóknak kreditpontos rendezvénynek minősül.

 

A konferencián résztvevők ingyenes belépésre jogosultak a XIII. Kaposvári Állattenyésztési

Napok első napjára a rendezvény helyszínén történő jelenléti aláírása után.

 

További információ a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Igazgatóságától kérhető az alábbi módokon: 7400 Kaposvár, Raktár u. 3.; somogy@nak.hu

 

Tisztelettel kérjük, hogy a NAK tagok a regisztrációhoz szíveskedjenek a kamarai kártyájukat vagy őstermelői igazolványukat magukkal hozni.

 

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

 

 

Tisztelettel:

 

Dr. Gombos Sándor Árpád s.k.

NAK Somogy megyei elnöke

Prof. Dr. Kovács Melinda s.k.

Kaposvári Egyetem rektora

Időpont: 2019. 09. 12. 13:00 - 2019. 09. 12. 16:00