Üdvözöljük a

Kamarai védnöki tábla - gasztronómiában garancia | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
21
222324252627
28293031   

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
21
222324252627
28293031   

Kamarai védnöki tábla - gasztronómiában garancia

Szerző: Thurzó Ágnes | 2019. szeptember 13.

Szeptember 12-én Balatonfüreden átadták a három Balaton parti megye kereskedelmi és Iparkamarái az idei védnöki táblákat.

Ettől kezdve a Dinasztia Cukrászda és a Bella Itália Étterem Siófokról, a Lavender Terasz Étterem Balatonvilágosról, a Platán Étterem Balatonföldvárról és a Vitorlás Étterem Balatonlelléről is büszkén viselheti a kiváló minőségű vendéglátást tanúsító védnöki táblát.

Az új jelentkező üzletek közül az 5 somogyi vendéglátóhelyen kívül védnöki táblát kapott még 3 zalai és 2  veszprémi üzlet, illetve az utóminősítés során sikeresen szerepelt további 38  Veszprém  megyei, már védnöki táblával rendelkező üzlet.

 

Képünkön jobbról balra: Varga József, SKIK elnök,  Bánné Horváth Zsófia , Bán Tamás (Dinasztia Cukrászda), Veres Zsolt (Platán Étterem), Schwendtner Péter (Lavender Terasz), Dávid-Tóth Sándor, Dávid-Tóth Katinka ( Bella Italia Étterem ), Nagy Tamás (Vitorlás Étterem).

 

 

Az elismeréseket dr. Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, Mayer Gyula, az Ágazati Készségtanács Vendéglátóipari és Turisztikai Tagozatának elnöke, valamint a kamarák elnökei adták át.

 

A Balaton parton és a tó tágabb térségében meghatározó jelentősége van az idegenforgalomnak.

Mi az, amit a turista keres manapság? Élményt!

 

Turisztikai élményt, wellnesst és természetesen gasztronómiai élményt. Az, hogy milyen emlékekkel tér haza, nagyban függ  a végigkóstolt étlaptól.  A jóllakott vendég az elégedett vendég, ő az, aki jó hírünket viszi, ajánl másoknak és ő az, aki visszatér.

 

Napjainkban ezt felismerve egyre több étterem törekszik arra, hogy tudatosan építse fel arculatát, melybe beletartozik a kínált ételsor, a berendezés, a dekoráció, a személyzet öltözéke és viselkedése, de még az étlap dizájnja, a kiegészítők és a mellékhelyiségek állapota is.

 

Ennek a tendenciának az erősítése volt a célja annak, hogy a három Balaton parti megye kereskedelmi és iparkamarái 2002-ben elhatározták a vendéglátóhelyek minősítő rendszerének bevezetését.

 

Jó bornak is kell a cégér -  jó vendéglőnek is kell a védnöki tábla!

 

A kamarai Védnöki Tábla célja a színvonalas, vendégmarasztaló üzletek szakmai elismerése és népszerűsítése, a szolgáltatások minőségének állandó,  magas szinten tartása.

A három megye gyakorló vendéglátóipari  szakemberei dolgozták ki a Védnöki Tábla minősítő rendszerét, amelynek feltételeit az újonnan pályázó és a már minősített üzleteknek is maradéktalanul, folyamatosan  teljesíteni kell. A minősítés során első lépésként  a jelentkező étterem, cukrászda, kávézó, koktélbár elvégzi üzlete önminősítését. Ezt követően a másik két megyéből érkező  értékelő csoport próbafogyasztást és konyhai ellenőrzést végez, meggyőződve  a szempontok teljesüléséről.

A Védnöki Táblát azok a Somogy, Veszprém és Zala megyei   éttermek, cukrászdák, kávézók és koktélbárok kaphatják meg, melyek maradéktalanul megfelelnek a minősítő rendszer követelményeinek.

A védnöki táblát nem elég megnyerni, azt meg is kell tartani! A védnöki táblás üzletek háromévente utóellenőrzésen esnek át. Ha az üzlet színvonala romlott az előzőekhez  képest, a tábla visszavehető.

 

Az idei új vendéglátóhelyekkel együtt már 38 somogyi, 40 veszprémi és 53 zalai  étterem szerezte meg és viseli büszkén a kamarai védnöki táblát, mely a minőség garanciájaként hirdeti: jó helyen jár, aki ide betér.

 

A védnöki táblás  vendéglátóhelyek listája megtekinthető: www.vednokitabla.hu

 

 

2019-ben védnöki táblát kapott vendéglátóhelyek:

 

SOMOGY MEGYE:

  1. Bella Itália Étterem,Siófok Fő tér 4.
  2. Platán Étterem, Balatonföldvár Széchenyi u. 1-3.
  3. Lavender Terasz, Balatonvilágos Dózsa Gy. u. 75.
  4. Vitorlás Étterem, Balatonlelle Köztársaság u. 14.
  5. Dinasztia Cukrászda, Siófok Kálmán I. sétány 2. (cukrászda)

 

VESZPRÉM MEGYE:

  1. Papok Borozója, Balatonszőlős Kisgella 71/17
  2. Petrányi Borterasz, Csopak Homokbánya u. 31.

ZALA MEGYE:

  1. Macchiato Caffe & Lounge, Hévíz Széchenyi u. 7. (kávéház)
  2. Római Pince Étterem, Hévíz Dombföldi u. 2023/1.
  3. Czukorka, Zalaegerszeg Zárda u. 17. (cukrászda)