Üdvözöljük a

Elismerés a somogyi gazdaság legjobbjainak - Kamarai kitüntetések 2018. | Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617
18
1920
21222324252627
28293031   

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617
18
1920
21222324252627
28293031   
Banner Karácsony

Elismerés a somogyi gazdaság legjobbjainak - Kamarai kitüntetések 2018.

Szerző: Thurzó Ágnes | 2018. december 19.

A kamara elnöksége a megye gazdasági életében kiemelkedő szerepet játszó kamarai tagok elismerésére díjakat alapított.

December 18-án   ünnepélyes keretek között ezeknek az elismeréseknek az átadására került sor. A díjakat Varga József, a SKIK elnöke és Németh Krisztina, a SKIK titkára adták át a vállalkozásoknak.

Az ünnepségnek a keretében a kamara vezetése köszöntötte a  megalakulásuk 25.-, vagy annál magasabb kerek évfordulóját ünneplő kamarai tag vállalkozásokat. A rendezvény második részében a jubilálók okleveleinek átadása következett. 

A " SOMOGY GAZDASÁGÁÉRT" díjat kaphatja az a  kamarai tag vállalkozás, amely a megye gazdaságának egészét szolgáló, kiemelkedő teljesítményt nyújtott, vagy  több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez.

 

A KVGY Kft. nemrég ünnepelte fennállásának  fél évszázados évfordulóját, azonban jogelődjeit tekintve a gyár története a múlt század legelejére vezethető vissza. Az eltelt évek során a város és a térség egyik meghatározó munkáltatójává vált, ez idő alatt csaknem 20 ezer embernek adott munkát a teljes egészében magyar tulajdonban lévő cég.

Tevékenységi körük villamos szerelési cikkek, készülékek és berendezések gyártása ás forgalmazása. Az export aránya folyamatosan növekszik. Termékeik száma több ezerre tehető a nagy sorozatban gyártott villamos szerelési cikkektől a közepes sorozatban gyártott készülékeken keresztül a kis sorozatú vagy egyedi gyártású berendezésekig.

 

 A Somogy Gazdaságáért  díjat nyerte: a KVGY Kft. 

 

A  Somogy Gazdaságáért Életműdíjat olyan vállalkozásvezetőnek ítél az elnökség, akinek a huzamos ideig történő vezetői tevékenysége alatt a vállalkozás eredményesen gazdálkodott,  versenyképességét növelte és a megyében  jelentős piaci eredményt ért el.

 

Ez évben három vállalkozásvezető vehette át ezt az elismerést.

 

A Lady Kft-t  évtizedek óta Makkó Istvánné, nagy tapasztalattal rendelkező vállalkozó hölgy  vezeti, aki aktív kamarai tag, munkájára mindig lehetett számítani.
A kaposvári vállalkozás igényes ruházati termékeket gyárt hazai és külföldi piacra és a gazdaság szempontjából nehéz és válságos időszakot is túlélve  talponmaradt Makkó Istvánné vezetésével.  A cégvezető példát mutat a mikro vállalkozásoknak a piachoz való alkalmazkodásból és küzdeni tudásból.

 

A Somogy Gazdaságáért Életműdíjat nyerte: Makkó Istvánné

 

A Ferrokov Kft. családi tulajdonú, segesdi  vállalkozás. Fő profilja kezdetben acélszerkezetek tüzihorganyzása volt, de napjainkra jelentős fejlesztéseket hajtottak végre, így termék- és szolgáltatás kínálatuk  bővült. A cég árbevétele folyamatosan növekszik,  a térség egyik legnagyobb gépipari foglalkoztatója. A további töretlen fejlődést pedig a generációváltás sikeres végrehajtása garantálja. Talián Attila a cég alapító ügyvezető igazgatója.

Neve egybeforrott cégének tevékenységével, mely a hátrányos helyzetű térségben jelentős eredményeket ért el.

 

A Somogy Gazdaságáért Életműdíjat nyerte: Talián Attila

 

Gerber András neve elválaszthatatlan a Videotontól Kaposváron, hiszen évtizedek óta vezeti a céget, és hosszú évekig annak elődvállalatait. Idén Kaposvár Díszpolgára címet kapott és a Somogyi Hírlap az Év Emberének választotta. .A Videoton Elektro-PLAST Kft. senior ügyvezető igazgatója ikonikus alakja lett a város gazdasági életének, aktívan részt vett mindig a gazdaságfejlesztési koncepciók kidolgozásában, üzleti érzéke és a dolgozók felé irányuló lojalitása közismert.
A kamarai munkában a kezdetek óta részt vesz, munkájára mindig lehetet számítani.

 

A Somogy Gazdaságáért Életműdíjat nyerte: Gerber András

 

Az Elnökség évente " AZ ÉV SOMOGYI VÁLLALKOZÁSA ” díjat adományozza annak a kamarai tagvállalkozásnak, mely  piacképesen-, eredményesen gazdálkodott, illetve több éven keresztül egyenletes, jó teljesítményt biztosítva hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez.

 

Molnár János  1973-ban alapította vállalkozását. A 6 fős cég fémszerkezetek gyártásával, épületlakatos szerkezetek szerelésével foglalkozik.  Molnár János édesapja Böhönye község kovácsa volt, így az alapok onnan indultak. Mostanra fiával már a 3. generáció is beleintegrálódott a vállalkozásba.

Számos általuk készített csarnok látható a Büttner Kft.  és a Ziehl Abegg  Kft. telephelyein, de a kaposvári Gyógyszeripari Központ és a csurgói Rétesüzem is  referencia munkái közé tartozik.

 

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte mikroméretű  vállalkozások kategóriájában a Molnár János, egyéni vállalkozó. 

 

A Somogy Informatika Kft. legfontosabb tevékenysége a számítás- és irodatechnikai eszközök, távközlési berendezések kereskedelme, szerviz tevékenység, szoftver értékesítést, informatikai hálózatok tervezése és kiépítése, valamint ezeknek a rendszerek a felügyelete és üzemeltetése. Külön üzletágként foglalkoznak pénztárgépek és pénztárgép rendszerek telepítésével, üzembe helyezésével, szervizelésével. A Somogy Informatika Kft. a legnevesebb adat- és vírusvédelmi rendszerek képviseletét látja el a régióban.

 

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte kis méretű vállalkozások kategóriájában a  Somogy Informatika Kft.

 

A Szabó Fogaskerékgyártó Kft. 1976-os megalakulását követően elsősorban mezőgazdasági gépekhez gyártott fogaskerekeket. Mára a kor kihívásainak megfelelő, meghatározó gépgyártó vállalkozássá fejlődtek. Fő profiljuk a fogaskerekek és fogazott alkatrészek gyártása valamint  egyéb forgácsolási munkák végzése. Folyamatos fejlesztés mellett a megtermelt forrásokat visszaforgatják a cégbe. A cégvezetés fontosnak tartja, hogy a munkakörnyezet is kifejezze azt a minőséget, melyet a vevőik felé kommunikálnak.

 

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte közepes méretű vállalkozások kategóriájában a Szabó Fogaskerékgyártó Kft.

 

Az OT INDUSTRIES-KVV Kivitelező Zrt. Közép-Európa meghatározó gáz- és olajipari csővezeték-építő, csőszerelő és tartályépítő vállalata. Siófoki telephelyükön, a több évtizedes szakmai tapasztalatra támaszkodva folyamatosan új, innovatív  lehetőségeket keresnek. Magyarországi tevékenységük mellett 40 éve jelen vannak a külpiacokon is. Szakmai múltjuk, referenciáik és erőforrásaik garantálják megrendelőik számára a minőséget és a megbízható partneri együttműködést.

 

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte nagyméretű vállalkozások kategóriájában az OT INDUSTRIES-KVV Kivitelező Zrt.

 

Az elnökség évente két Somogy Szakképzéséért díjat adományoz: egyet vállalkozásoknak, a másikat természetes személyeknek.

A vállalkozásoknak szóló díjat olyan kamarai tag kapja, amely gyakorlati képzőhelyén kiemelkedően biztosította a gyakorlati képzés feltételeit, a tanulókat magas szintű-, eredményes gyakorlati oktatásban részesítette.

 

Az iskola második tanéve áll kapcsolatban a Bázis Informatika Kft-vel számítógép szerelő, karbantartó és informatikai rendszerüzemeltető képzéseik külső gyakorlata kapcsán. A képzőhely együttműködő készsége, szakmai felkészültsége és rugalmassága példamutató. Az oktatáshoz olyan személyi és tárgyi feltételeket biztosítanak a tanulóknak, mely egyedülállónak mondható. Az érintett tanulók kifejezetten várják a gyakorlati napokat, melyek során a Bázis Informatika Kft-nél fejleszthetik szakmai ismereteiket.

 

A vállalkozásoknak szóló Somogy Szakképzéséért Díjat nyerte a Bázis Informatika Kft.

 

A másik Somogy Szakképzéséért díjat kapja az a természetes személy, aki a kamara szakképzéssel összefüggő tevékenységét kiemelkedő módon, hosszú időn keresztül segítette.

 

A szerszámelemeket gyártó Büttner Kft. több, mint 10 éve foglalkozik szakképzéssel a helyi középiskolával együttműködve. Jelenleg 88 diákot képeznek gépgyártás technológiai   technikus, CNC gépkezelő, gépi forgácsoló és ipari gépész szakmákban. Mivel a cég folyamatosan fejlődik, egyre nagyobb szükségük van a jó szakemberekre. Saját tanműhelyükben a legmodernebb gépek és felszerelések biztosítják a korszerű oktatást. Tevékenységük kiemelkedő a duális és innovatív képzések terén, melynek mozgatórugója a cég ügyvezetője, dr. Büttner Tamás.

 

 

A természetes személyeknek szóló Somogy Szakképzéséért Díjat nyerte dr. Büttner Tamás, a Büttner Kft. ügyvezetője.

 

Az elnökség évente " SOMOGY IDEGENFORGALMÁÉRT" díjat adományoz annak a kamarai tag vállalkozásnak, amely a megye idegenforgalmát szolgáló-, kiemelkedő teljesítményt nyújtott vagy  több éves egyenletes jó teljesítménye alapján hozzájárult a megye turizmusának fejlődéséhez.

 

Marcali és Kéthely között, Lókpusztán az út mellett már száz éve is fogadó működött.
Mai formájában 2002-től üzemel, ahol  kellemes környezetben, a vendégek otthonosan érezhetik magukat és megkóstolhatják a helyben tenyésztett szürkemarha húsból készült ételféleségeket is.  Az étterem megkapta a Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyésztők Egyesületének oklevelét, amely tanúsítja a  marhahús megfelelő minőségét.
A csárda területén különféle idegenforgalmi programokat, például fogathajtó verseny is szoktak rendezni, valamint gondolnak a gyerekekre is. Számukra játszótér és állatsimogató áll rendelkezésre. Az étterem felső szintjén panzió  üzemel.

A Somogy Idegenforgalmáért Díjat nyerte a Lóki Csárda.

 

Az Elnökség  " SOMOGY INNOVÁCIÓJÁÉRT " díjat adományozza annak a  kamarai tagnak, aki kiemelkedő eredménnyel járó fejlesztést  valósított meg.

 

A Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018. május 26-án a Budapesti Gazdasági Egyetem tankonyháján első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezte meg Magyarország étele 2018. elnevezésű  szakácsversenyét. A rendezők innovatív, de hagyományos alapanyagokból készülő ételek nevezését várták. A két, kötelezően felhasználandó alapanyag ebben az évben a makói hagyma és a hajdina volt. A versenyt Nótár László nyerte Belfegor fantázianevű ételével.

 

Nótár László részére az elnökség elismerő oklevelet adományoz kiemelkedő tevékenységéért.

 

dr. Falussy Lajos vegyészmérnök, műanyagfeldolgozó szakmérnök.  Pályafutása során több új eljárást dolgozott ki és számos új műanyag terméket fejlesztett ki. Eddigi eredményeit hazai és külföldi szaklapokban is publikálták. Jelenleg öt megadott szabadalommal rendelkezik és két további szabadalmi eljárás folyamatban van.  2010-ben a VOSZ-tól megkapta „AZ ÉV SOMOGYI FELTALÁLÓJA” címet. 2014-ben a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Díj pályázatán a szénszál erősítésű műanyag rögzítőelemekről szóló pályaművével első helyezést ért el.

 

A Somogy Innovációjáért  Díjat nyerte dr. Falussy Lajos.

 

Az Elnökség " SOMOGY KÖRNYEZETVÉDELMÉÉRT " díjat adományozza annak a kamarai tag vállalkozásnak, amely tevékenysége során a környezetvédelmi előírások betartására fokozott figyelmet fordít, illetve környezetvédelmi beruházást hajtott végre a természeti környezet megőrzése érdekében.

 

A Bau Lizéna Kft., barcsi székhelyű vállalkozás fő tevékenysége az építőipari kivitelezés, tervezés. Jelenleg 12 főt foglalkoztatnak, gazdálkodásuk kiegyensúlyozott, idén bővítették telephelyüket.

Tevékenységük során tudatosan kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre. Az épületek utólagos hőszigetelése során a vállalkozás által alkalmazott
technológia a környezetbe történő széndioxid kibocsátást csökkenti. Az építési munkáknál minden esetben előkevert építőanyagokat használnak, amellyel egyrészt  a közvetlen porterhelést-, másrészt a csomagolóanyag felhasználást  csökkenti, mely egyébként hulladékként jelenne meg.
Munkájuk során rendszeresen beépítenek napelemeket ,  amely megújuló energia  termeléssel a környezetterhelést csökkenti.

 

A Somogy Környezetvédelméért Díjat nyerte a Bau-Lizéna Kft.

 

Vállalkozónak lenni nem könnyű, a vállalkozói lét sok nehézséggel, buktatóval is együtt jár. Éppen ezért elismerés és gratuláció illeti azokat, akik hosszú időn keresztül talpon maradtak és eredményesen teljesítenek a vállalkozók világában. Az ünnepség befejező részében a 2018-ban a 25. vagy az annál magasabb kerek évfordulót ünneplő vállalkozások köszöntése következett.