Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Horvátországi tenderek

2018. július 20.

A legutóbbi horvátországi tendereket foglalja össze a következő táblázat.

Ingatlanárak változása

2018. július 20.

Az Eurostat július 10-én megjelentetett adatai szerint a lakásingatlanok ára átlagosan 4,7 százalékkal növekedett az EU szintjén.

2018 a kapcsolatok bővítésének éve a Magyar Horvát Tagozatnál

2018. március 12.

Március 7-én tartotta évnyitó Közgyűlését a Magyar – Horvát tagozat. A napirendi pontok tárgyalása során visszatérő motívumként merült fel a kapcsolatok elmélyítése déli szomszédunkkal.

VIROEXPO 2018

2018. január 24.

2018. február 23. és 25. között ismét megrendezik Horvátország egyik legjelentősebb mezőgazdasági és élelmiszeripai fókuszú kiállítását, a VIROEXPO-t.

Megjelent: Üzleti környezet Horvátországban c. kiadvány

2016. február 4.

Horvátországi kapcsolatokkal rendelkező, vagy ezt még csak fontolgató cégeknek ajánljuk a fenti címen megjelent kiadványt.  Általános képet kaphatunk a horvát befektetési környezetről, a külkereskedelmi kapcsolataitól kezdve a bankrendszeren keresztül a pénz- és tőkepiaci szabályokig.

SASO kiállítás-látogatást szervezett a SKIK tagjai számára

2015. október 27.

A SKIK tagvállalkozásai és a Magyar-Horvát Tagozat tagjai számára idén október végén szervezett közös vásárlátogatást. Az úti cél ezúttal a SASO Nemzetközi Kiállítás volt, amely Dalmácia legjelentősebb városában, Split-ben került megrendezésre. Az utazáson 16 vállalkozás képviseletében 22 fő vett részt.

Hungarikumokból és eredeti horvát termékekből nyílt kiállítás Zágrábban

2015. május 29.

Hungarikumokból és eredeti horvát termékekből tekinthető meg kiállítás szombattól a Zágrábi Magyar Kulturális Intézetben. A tárlat célja, hogy a szélesebb közönséggel megismertesse azokat a magyar és horvát termékeket, amelyek a kiváló minőségen túl kulturális értéket is hordoznak.

2019-re elkészülhet a horvát LNG-terminál

2014. július 24.

Európai tervek szerint 2019-re készül el az adriai cseppfolyósgáz-terminál, amely 630 millió eurós beruházással, évi 6 milliárd köbméteres kapacitással épül meg.

A horvát lap szerint a Nyugat és az Egyesült Államok is abban érdekelt, hogy megépüljön a krki terminál és a német-lengyel határon fekvő Balti-tengeri lengyel kikötővárosban, Swinoujscévelmben lévő cseppfolyós terminált összekötő tranzitvezeték. Európa így kevésbé függne az orosz gáztól, és ezzel együtt az orosz politikától.

Horvát makrogazdasági mutatók változása

2018. július 20.
Az Állami Statisztikai Hivatal (DZS) július 10-én tette közzé adatait.

Visszatérítésről döntöttek a horvát svájci frank hiteleseknek

2018. július 20.

A Legfelső Cégbíróság 2018. július 10-én közzé tette végzését, amely szerint a horvát kereskedelmi bankok jogszabályellenesen jártak el a svájci frankhoz kötött lakáshitelek odaítélésekor.

40 ezer látogató a 23. VIRO-EXPO Verőcén

2018. március 8.

Február 23-25. között került megrendezésre a 23. VIRO-EXPO kiállítás és vásár a horvátországi Verőcén, melyen 40 ezer látogató vett részt.

Piacra lépés Horvátországban, most egyszerűbb, mint valaha – közgyűlést tartott a Magyar – Horvát tagozat

2017. február 17.

Február 10-én, pénteken tartotta idei első közgyűlését a Magyar – Horvát Tagozat. Liszácz Mihály elnök köszöntőjét követően öt napirendi pontot tárgyaltak meg.

Eszéken nyitott irodát a Magyar Nemzeti Kereskedőház

2015. november 25.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) égisze alatt működő Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. Újvidék után Eszéken megnyitotta a második irodáját.

60 millió eurós uniós támogatás Magyarország és Horvátország együttműködéséhez

2015. szeptember 30.

A Bizottság elfogadta a 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó, Magyarország és Horvátország közötti, határokon átnyúló együttműködési programot. A program 73,9 millió eurós teljes költségvetéséből – amelyből 60,8 millió eurót az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) biztosít – a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítésére, valamint a határ menti régiók környezetének védelmére törekszik.

Repülőjárat indul Zágráb és Budapest között

2015. március 26.

Április 2-án egy új horvát start-up légitársaság kezdi meg működését a zágrábi nemzetközi repülőtérről. Az Air Croatia frissen induló járathálózatának Budapest is része lesz.

Külföldi nyaraláskor népszerűtlen a bankkártya használat

2014. július 7.

A magyarok nagy része belföldön illetve Horvátországba utazik el nyaralni. Külföldi nyaraláskor a magyarok inkább készpénzzel fizetnek, míg belföldi utazáskor népszerűbb a bankkártyás fizetés honfitársaink körében.