Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Amit a Békéltető Testületről tudni kell

2013. augusztus 28.

Gyors, egyszerű, ingyenes segítség a fogyasztói jogvitákban

- bírósági eljárás helyett –

a Békéltető Testület!

 

Magasan képzett, tapasztalt, segítőkész pártatlan 4 évente választott civil és kamarai szakemberek kísérelnek meg egyezséget létrehozni a vitás felek között,

 

fogyasztónak minősülő mikro-, kis- és középvállalkozások,  természetes személyek, civil szervezetek, egyházak, lakásszövetkezetek, társasházak indíthatnak jogvitát,

 

a kérelemről akár 4-6 héten belül dönthetnek.

 

Amit a testület működéséről tudni kell:     ►

A vállalkozások is indíthatnak jogvitákat

2013. augusztus 28.

 

A múlt év július végén léptek hatályba a fogyasztóvédelmi törvény fontos módosításai. Újdonság, hogy nem csak természetes személyek kezdeményezhetnek fogyasztói jogvitákat a vállalkozásokkal szemben, hanem mikro-, kis- és középvállalkozások, egyesületek, egyházak, lakásszövetkezetek és társasházak is. Milyen tapasztalatokat szerzett a Békéltető Testület, erről kérdeztük Novák Ferencet, a Somogy megyei vitarendező fórum elnökét.

Változás a somogy megyei Békéltető testület élén

2018. február 5.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezései alapján 1998. december 17-én alakult meg.

 

Dr. Novák Ferenc a békéltető testület elnöke úgy döntött, hogy eddigi, éveken keresztül folytatott elnöki tisztségéről 2017. december 31. napjával lemond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018. január 1-től a Békéltető Testület új elnöke: dr. Csapláros Imre

 

 

A Békéltető Testülettel kapcsolatban információ:

Fehér Miklósné, tel.: 82/501-026, afeherne@skik.hu