Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2016 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324
25
262728
293031    

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324
25
262728
293031    

Vállalkozz digitálisan!

2016. augusztus 2.

ÁLLÁSHIRDETÉS

2016. augusztus 22.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet szakképzési tanácsadó munkakör betöltésére 2016. szeptember 19-től határozatlan idejű munkaszerződéssel.

Vigyázat, csalók!

2016. július 26.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kérte a területi kamarákat, hogy hívják fel a vállalkozások figyelmét egy új veszélyre.

Kamarai elismerés a kiválóságért

2016. július 25.

 

A kamara elnöksége minden évben a megye gazdasági életében  jelentős eredményeket elérő, illetve egyenletes, jó teljesítményt nyújtó vállalkozásokat, szervezeteket  kitüntetésekkel ismeri el.

A kitüntetésekre saját vállalkozás jelölésével lehet pályázni, illetve más vállalkozást jelölni arra.

 

Kérjük, ha Ön a saját-, illetve látóterében lévő más vállalkozást az alábbi kategóriák valamelyikében elismerésre érdemesnek tart, rövid indoklással ellátott javaslatát juttassa el a kamarához!

Kedvezményes résztvételi lehetőség - Kamarai kiutazó delegáció Kínába, Shenzhenbe

2016. július 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ alkalmából.

Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitel

2016. július 15.

A Program célja olyan mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelmet termelnek, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán nem vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz.

Tájékoztató az agrárkamarai tagságról

2016. július 11.

Sok somogy megyei vállalkozás kereste fel a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarát annak a  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által küldött levél hatására, melyben arról tájékoztattak egyes vállalkozásokat, hogy az Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló 2012. évi CXXVI. törvény rendelkezései alapján az Agrárkamara tagjai közé nyilvántartásba vették őket.

Rendezvényajánló: Fókuszban Ausztrália és Új-Zéland

2016. június 13.

2016. június 23-án "Fókuszban Ausztrália és Új-Zéland" címmel szerveznek üzleti szemináriumot Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál.

MKIK: erősödtek a vállalkozások pozitív várakozásai

2016. május 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) 2016. áprilisi konjunktúra felmérése szerint a vállalkozások kedvezőbbnek ítélik meg üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, üzleti várakozásaik tovább javultak.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Perkapu - kötelező elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal

2016. május 10.

A polgári perrendtartásról törvény rendelkezései értelmében a jogi képviselővel eljáró fél, a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet, valamint a közigazgatási szerv 2016. július 1-től köteles elektronikus úton kapcsolatot tartani a polgári perben a bírósággal. E jogalanyok a hatályos szabályozás szerint a keresetlevelet elektronikus úton, általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével kötelesek benyújtani. A jelzett időpont előtt az elektronikus kapcsolattartást az érintettek önként választhatják.

Új konstrukció a KKV-k hitelezésének támogatására

2016. február 4.

Együttműködést írt alá az Európai Beruházási Alap és a K&H, így Magyarországon elsőként a K&H Banknál érhető el a COSME uniós garanciaprogram, ami a következő időszakban 50 százalékos, az ügyfelek számára díjmentes hitelgaranciát nyújt a mikro-, kis-és középvállalkozások (kkv-k) hitelfelvételének nagyfokú ösztönzése érdekében.

Gyakornokot venne fel? Most komoly támogatást is nyerhet rá!

2016. február 3.

Megjelent a GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására című felhívás, melynek keretében a felvett gyakornok(ok) 9 hónapos bér- és járuléktámogatása mellett eszközbeszerzésre is nyerhet a vállalkozás támogatást, akár 100%-os intenzitással.

Pályázati felhívás: Innovációs voucher GINOP-2.1.4-15

2016. január 6.

A pályázat célja a mikro-, kis- és közepes vállalkozások bevonása az innovációs láncba, valamint a vállalkozások K+F+I tevékenységének intenzitásának fokozása. A rendelkezésre álló keretösszeg 3 milliárd Ft. Konzorciumi formában nincs lehetőség pályázat benyújtására. A megszokott 30 nap helyett most több mint két hónap áll a pályázók rendelkezésére, hogy felkészüljenek a pályázat benyújtására.

Üzleti delegáció Bosznia-Hercegovinába

2016. augusztus 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárának valamint Galambos Attila, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. október 2-4. között üzleti delegációt szervez Bosznia-Hercegovinába, Szarajevóba valamint Zenicába, a ZEPS Nemzetközi Gazdasági Vásárra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg. A kiutazás célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése az innováció valamint a kutatás és fejlesztés terén.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Gyakornoki program pályakezdők támogatására

2016. július 26.

A kormány felhívása a gyakorlati oktatáshoz szükséges feltételek megteremtésére, a munkáltatók, elsősorban a KKV-k részére a gyakornokok alkalmazásával és betanításával járó többletköltségek (pl: gyakornokok bére, vállalati gyakornoki kapcsolattartók díjazása, a gyakornoki hely kialakításához szükséges tárgyi feltételek biztosítása) kompenzálásával.

Kamarai delegáció Shenzhenbe, Kínába, szállástámogatással - 2016. szeptember 25-30.

2016. július 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Nádasi Tamás, a  Tagozat elnökének vezetésével 2016. szeptember 25-30. között üzleti delegációt szervez Kínába, Shenzhenbe az ,,Első Shenzhen-Közép-Kelet-Európai Gazdasági, Kereskedelmi és Kulturális Fórum’’ programra. A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósul meg.

 

A delegáció tagjai a helyi kamarai partnerek által szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Shenzhenben, melyen a kínai mellett más közép-kelet-európai ország vállalkozói is részt vesznek. A Hongkonggal határos, 10 milliós város a külföldi befektetések egyik központja Kínában, az 1970-es évek óta a világ egyik leggyorsabban fejlődő városa, valamint az ország legforgalmasabb kikötője. 2001 és 2010 között Kína legnagyobb export-import forgalmát bonyolító városa volt, a GDP növekedés az elmúlt évben elérte a 8,9 %-ot.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

2016. évi vásárok Koreában

2016. július 18.

Kedvezményes résztvételi lehetőség koreai kiállításokon.

Egységben az erő!

2016. július 12.

A Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter, amely Somogy megye legjelentősebb élelmiszeripari cégeit is tagjai közt tudhatja, nyílt ülést tartott. Erre meghívást kaptak olyan élelmiszeripari vállalkozások, amelyek megismerve a Klaszter működését, céljait, potenciálisan beléphetnek a szervezetbe, hogy ezzel is erősítsék az egységes fellépésüket, elősegítsék a klaszter tagjainak gazdasági erősödését, erősítsék pozíciójukat, érdekérvényesítő képességüket a piacon.

Csobbantunk Európával!

2016. július 4.

Változik a kisebb lakóépületek építésére vonatkozó szabályozási környezet

2016. május 18.

Az Építésügyi Tudás Műhely működtetője a TERC Kft., az Építésügyi Igazgatási Szakmai Kollégium és az EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Építésügyi Szakbizottsága közös szervezésében 2016. május 25-31. között, három szakmai napon tájékozódhatnak a változásokról az érdeklődők. A részletes szakmai programokról és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról itt található bővebb információ.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Díjtalan segítség koreai beszállítók kereséséhez

2016. március 3.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége (KOTRA Budapest) díjtalan segítséget nyújt bármely érdeklődő Somogy megyei cégnek koreai beszállítók megismerése kapcsán.

Megjelent: Üzleti környezet Horvátországban c. kiadvány

2016. február 4.

Horvátországi kapcsolatokkal rendelkező, vagy ezt még csak fontolgató cégeknek ajánljuk a fenti címen megjelent kiadványt.  Általános képet kaphatunk a horvát befektetési környezetről, a külkereskedelmi kapcsolataitól kezdve a bankrendszeren keresztül a pénz- és tőkepiaci szabályokig.

Megjelent a GINOP 2016. évi pályázati menetrendje

2016. január 26.

Az alábbi táblázatban, a megjelent menetrendből összegyűjtöttük azokat a pályázati felhívásokat, amelyekre a vállalkozások 2016-ban pályázhatnak.

Kedvező üzleti helyzet, javuló várakozások Somogy megyében is

2016. január 6.

A 2015. II. félévi konjunktúra felmérés Somogy megyei eredménye és annak értékelése az országos adatok tükrében.