Üdvözöljük a

Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
21
222324252627
28293031   

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617181920
21
222324252627
28293031   

Irodák kiadók!

2019. szeptember 10.

Kaposváron, frekventált zöld övezeti környezetben, az Anna utcában található öt szintes liftes SKIK székházban 27.6 m2-es és 28.4 m2-es irodahelyiségek részben bútorozottan bruttó 2000 Ft/m2/hó ártól kiadók.

A feltüntetett ár tartalmazza közüzemi költségeket, valamint az épületben portaszolgálat is biztosított.

Nemzetközi programot indít a startup vállalkozásoknak az OTP

2019. október 14.

Jövő tavasszal indul újra az OTP Startup Partner Program, amelyre november végéig jelentkezhetnek a hazai és külföldi, már intenzív növekedési fázisban lévő startupok. A kiválasztott cégek lehetőséget kapnak arra, hogy a bankkal közösen tesztprojektet valósítsanak meg, a közös munkát banki vezetők, professzionális mentorok és szakértő partnerek is segítik majd.

Pénzt de honnan?

2019. október 9.

A pályázatok utolsó nagy rohama

Pénz, de honnan? roadshow Pécsett november 7-én

 

2019-ben befejeződik az EU-pályázati ciklus. Nagyon erős őszi, év végi hajrá várható.
Minden forintot ki kell osztani, mert különben elveszítjük. Van még bőven a vissza nem térítendőkből is. Az NHP hitelprogramoknál is könnyítettek a feltételeken. A források megszerzésének feltételeiről első kézből, személyes konzultációs lehetőséggel mindent megtudhat Pécsett, a Pénz, de honnan? roadshow Dél-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak rendezendő konferenciáján.

 

 

Brit-Magyar Üzleti Fórum - "A Brexit előnyös is lehet!"

2019. szeptember 30.

A Piac és Profit "A Brexit előnyös is lehet!" címmel brit-magyar üzleti fórumot szervez 2019. október 10. Budapesten. A rendezvény elsősorban a brit piacon már jelenlevő és a Brexit utáni piacra lépést fontolgató kkv-döntéshozókat célozza meg.

Mentorprogram: segitség a kkv-knak!

2019. szeptember 16.

Kis- és középvállalkozások figyelem!

 

Szeretne előbbre lépni a beszállítóvá válás útján?
Exportálna?
Bővítené külpiaci kapcsolatait?
Csatlakozzon az Országos Vállalkozói Mentorprogramhoz!

 

A mentorok - neves közepes vagy nagyvállalkozások - segítő, támogató közreműködése mellett most közelebb kerülhet céljai megvalósításához.

Exportőr vagy leendő exportőr és beszállítóvá válni szándékozó vállalkozások jelentkezését várják!

Jelentkezés : október 31-ig!

Kérdőív turisztikai vállalkozások számára

2019. szeptember 11.

A Pannon Egyetem GTK/Georgikon Kar részt vesz egy lengyel-olasz-brit-magyar egyetemi projektben (NAWA néven), melynek keretein belül az egyetemek és a turisztikai/vendéglátó vállalkozók, cégek közötti együttműködésről készült kérdőív kitöltetésére kerül sor.

Megjelent az Irinyi-terv iparstratégiai támogatási programjának új kiírása

2019. augusztus 28.

Megjelent az Irinyi-terv iparstratégiai támogatási programjának új kiírása, a 2,5 milliárd forintos keretre szeptember 2. és 23. között pályázhatnak a kis- és középvállalkozások.

Nemzetközi partnerkereső találkozó

2019. augusztus 26.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség - Enterprise Europe Network az ITU Telecom World 2019 elnevezésű globális rendezvény mellett 2019. szeptember 10-11-én kétnapos nemzetközi partnerkereső találkozót szervez Budapesten.

Megalakult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamara

2019. augusztus 15.

A Kárpát-medencei térség gazdasági egységének megteremtésére, erősítésére tizennégy magyar magánszemély a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen megalapította a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamarát

Kérdőív: Milyen kihívásokkal szembesülnek a női vezetők?

2019. augusztus 15.

Az EUROCHAMBRES Női Hálózata (Eurochambres Woman Network, EWN) egy felmérést készít a női vállalkozók és a vezető pozícióban lévő nők számára.

Üzleti delegáció Malajziába és Szingapúrba

2019. augusztus 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez Malajziába és Szingapúrba 2019. november 17-23 között. A kiutazó üzleti delegáció célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a vállalkozók közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, a már meglévő üzleti kapcsolatok elmélyítése.

Augusztus 8-tól az egyszerűsített adózású vállalkozások is igényelhetnek kedvező hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól

2019. augusztus 8.
Az egyszerűsített adózású vállalkozások is igényelhetnek kedvező hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól.
 
 

Felső-Ausztria új online platformmal várja üzleti partnereit

2019. július 25.

Felső-Ausztriában megvalósuló üzleti kapcsolatokhoz nyújt segítséget az az új online platform, amely a külföldi cégeket/szervezeteket támogatja a Felső-Ausztriába irányuló üzleti útjuk tervezésében és szervezésében.

Ipari park épül Csurgón

2019. június 28.

A TOP Program keretein belül 450 millió forintos európai uniós támogatást nyert Csurgó Város Önkormányzata iparterületeinek fejlesztésére. A település határában, mintegy öthektáros területen

épülő ipari parkot a Csurgói Ipari Park Kft. üzemelteti, amely már szerződést is kötött az építést végző kivitelező céggel.

Megnyílt az Ipar 4.0 támogatási program

2019. május 27.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által gondozott Ipar 4.0 támogatási program 2019-ben is 1,5 milliárd forint forrással járul hozzá az innovatív újraiparosításhoz, elsősorban az innovációs tevékenységeket és azok eredményeinek ipari alkalmazását helyezve előtérbe. 

Magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére

2019. október 15.

Október 10-étől magántulajdonú cégek is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként.

Új mestereket avattak

2019. október 10.

A SKIK elkötelezett híve a vállalkozások munkaerőigényének megfelelő, minőségi szakemberképzésnek. Ezt a célt szolgálják a kamaránál szervezett mesterképzések és mestervizsgák is. Október 8-án 5 szakmában – autóelektronikai műszerész, autószerelő, gázfogyasztóberendezés és csőhálózat-szerelő, pincér és szakács – adtak át mesterlevelet 32 új mester számára.

Belga-magyar B2B üzletember találkozó Budapesten

2019. október 4.

2019. október 17-18-án belga-magyar B2B üzletember találkozóra kerül sor Budapesten.

Költséghatékonyság a cégeknek a Csurgói Ipari Parkban

2019. szeptember 30.

Jól haladnak a Csurgó város nyugati szélén épülő ipari park területén zajló tereprendezési munkálatok. A parkot üzemeltető Kft. elsősorban olyan cégeket vár az összesen öt hektáros területre, amelyeknek fontos a fenntarthatóság, illetve a költséghatékony működés.

Kamarai védnöki tábla - gasztronómiában garancia

2019. szeptember 13.

Szeptember 12-én Balatonfüreden átadták a három Balaton parti megye kereskedelmi és Iparkamarái az idei védnöki táblákat.

Ettől kezdve a Dinasztia Cukrászda és a Bella Itália Étterem Siófokról, a Lavender Terasz Étterem Balatonvilágosról, a Platán Étterem Balatonföldvárról és a Vitorlás Étterem Balatonlelléről is büszkén viselheti a kiváló minőségű vendéglátást tanúsító védnöki táblát.

Beruházásait már évi nettó 0 %-os kamattal is finanszírozhatja

2019. augusztus 28.

A Széchenyi Kártya Programot koordináló, KAVOSZ Zrt. törekszik, hogy eleget tegyen a kkv-k finanszírozási igényeinek és a szektor fejlődését szolgálja.

A kkv szektor visszajelzései alapján fejlesztik a Programot, ami mára egy hat elemből álló finanszírozási palettát kínál. A SKIK ügyfélszolgálati irodáiban is igényelhető hitelek egymásra épülnek és akár egyidejűleg is felhasználhatók.

Így kell elindítani egy startupot

2019. augusztus 26.

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) kiadványa főként a design területén tevékenykedő kreatív kisvállalkozások támogatását célozza, ám minden induló cég számára tartalmaz hasznos információkat.

Elismerés a somogyi gazdaság legjobbjainak

2019. augusztus 23.

A kiemelkedő teljesítmények, az eredmények, az elért célok elismerést, megbecsülést érdemelnek. A kamara minden évben kifejezi elismerését azoknak, akik nemcsak helytálltak, de valamiben ki is tűntek. Kérjük, hogy ha van olyan kamarai tag vállalkozás a látóterében, melyet érdemesnek tart, vagy ha Ön saját vállalkozásában volt sikeres, rövid írásbeli indoklással ellátva  jelezze ezt felénk október 31-ig ! Az elismerés nemcsak annak jó, aki kapja, de annak is, aki adja!  

 

Jelölni, pályázni a következő kategóriákban lehet:

Várakozásokon felül nőtt az idei GDP

2019. augusztus 15.

Több szektor jó teljesítményének köszönhető, hogy a magyar bruttó hazai termék (GDP) a második negyedévben 5,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest

Szeptemberben indul a "Tudatosság, a jövő energiája" című programsorozat

2019. augusztus 13.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) 2019-ben nyert támogatást a KEHOP keretében az energiatudatosság növelését célzó szemléletformáló programok megvalósítására. A 2019. szeptembertől kezdődő, 12 hónapot átívelő pjokekt címe: Tudatosság, a jövő energiája.

Turizmusban tevékenykedő KKV-k nemzetközi együttműködését támogató pályázat

2019. augusztus 9.

A 2019. évi COSME program keretén belül megjelent a A fenntartható turisztikai fejlesztések fellendítését  és a turizmusban tevékenykedő KKV-k kapacitásának bővítését célzó  pályázati kiírás.

Folytatódik a magyar multi-program

2019. augusztus 1.
Elindult két újabb pályázati felhívás társadalmi egyeztetése a GINOP keretében. A konstrukciók több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járulnak majd hozzá vállalkozásfejlesztési célok eléréséhez.
 

Elkezdődtek a Csurgói Ipari Park kivitelezési munkálatai

2019. július 10.

Felvonultak a munkagépek a Csurgó város nyugati részén elhelyezkedő, Gyékényes felé vezető út mentén található öthektáros területen, ahol a következő egy évben megépül a település ipari parkja. Jánosa Tibor, a parkot üzemeltető kft. ügyvezetője elmondta, a műszaki ellenőr és a geodéta munkája után a gépek elkezdik a cserje- és bozótirtást, a tereprendezést, a humuszleszedést, és lavirsíkot készítenek.

"Családbarát ország" felhívás

2019. június 27.

Az Európai uniós forrásból megvalósuló projekt nem kisebb feladatot tűz ki, mint a családbarát Magyarország megteremtése. A megvalósí-tásban a munkahelyek és a szolgáltatások kulcsfontos-ságú szerepet töltenek be.

Munkahelyteremtő beruházások támogatása

2019. április 15.

Ötmilliárd forintból újabb pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.